Skip to content

Tilgjengelighets­erklæring

Sist oppdatert: June 18, 2021

Vigilo forplikter seg til å gjøre våre websider så tilgjengelige som mulig for alle brukere, inkludert personer med syns-, hørsels-, kognitive og motoriske funksjonshemninger.

Vi jobber kontinuerlig med å forbedre tilgjengelighet på våre nettsider ved hjelp av retningslinjene for Website Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 Level AA. Disse retningslinjene hjelper oss til å gjøre vårt nettsideinnhold mer tilgjengelig for alle brukergrupper.

Viktige tilgjengelighets­funksjoner

Viktige funksjoner vi har i bruk på vårt nettsted for å forbedre brukeropplevelsen til brukere med nedsatt funksjonsevne:

  • Kompatibilitet mellom skjermlesere: Vi har laget en side som fungerer godt med Jaws og Chrome skjermlesere, slik at alle brukerer kan gjengi og motta tekst- og bildeinnhold som tale- eller punktskrift.

  • Tastaturnavigering: Alle menyknapper og skjemaer er tilgjengelige fra tastaturet. Bruk Tab-tasten for å navigere fremover og Shift + Tab for å navigere bakover.

  • Gå til innhold: Tastaturbrukere kan omgå gjentagende elementer øverst på hver side ved umiddelbart å gå til det første interaktive elementet, som er en "Gå til hovedinnhold"-kobling. Dette lar brukerne hoppe til hovedseksjonen på den gjeldende siden.

  • Bilder: Vi har brukt beskrivende alt -tagger på bilder på hele nettstedet (og bilder av tekst) som gir informasjon og brukte null Alt-tagger på alle dekorative bilder.

  • Overskrifter: Vi har gitt beskrivende lenkenavn slik at brukerne enkelt kan forstå hensikten.

  • Lenker: Vi har gitt beskrivende lenkenavn slik at brukerne enkelt kan forstå hensikten.

  • Bruk av ARIA: Siden vi har et dynamisk nettsted, har vi brukt forskjellige ARIA-roller, egenskaper og tilstander for å forbedre skjermleserens brukeropplevelse av informasjonen du trenger for å ta informerte beslutninger. Vi anbefaler at du bruker en moderne nettleser med en moderne skjermleser for å dra fordel av disse funksjonene.

  • Visuelt design: Alle sider og innhold kan forstørres med standard nettleserkontroller eller programvare for forstørrelse av skjerm. Tekst på sider er designet for å ha tilstrekkelig kontrast til bakgrunnen.