Gå til innhald

Tilgjengelighets­­erklæring

Sist oppdatert: juni 18, 2021

Vigilo forpliktar seg til å gjere våre websider så tilgjengeleg som mogeleg for alle brukarar, inkludert personar med syns-, hørsels-, kognitive og motoriske funksjonshemningar.

Vi jobbar kontinuerleg med å forbetre tilgjengeligheta på våre nettsider ved hjelp av retningslinjene for Website Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0 Level AA. Desse retningslinjene hjelper oss til å gjere vårt nettsideinnhald meir tilgjengeleg for alle brukargrupper.

Viktige tilgjengelighets­funksjonar

Viktige funksjonar vi har i bruk på vår nettstad for å forbetre brukaropplevinga til brukarar med nedsatt funksjonsevne:

  • Kompatibilitet mellom skjermlesarar: Vi har laga ei side som fungerer godt med Jaws og Chrome skjermlesere, slik at alle brukarar kan gjengi og motta tekst- og bildeinnhold som tale- eller punktskrift.

  • Tastaturnavigering: Alle menyknapper og skjemaer er tilgjengelige fra tastaturet. Bruk Tab-tasten for å navigere fremover og Shift + Tab for å navigere bakover.

  • Gå til innhald: Tastaturbrukere kan omgå gjentagende elementer øverst på hver side ved umiddelbart å gå til det første interaktive elementet, som er en "Gå til hovedinnhold"-kobling. Dette lar brukerne hoppe til hovedseksjonen på den gjeldende siden.

  • Bilder: Vi har brukt beskrivende alt -tagger på bilder på hele nettstedet (og bilder av tekst) som gir informasjon og brukte null Alt-tagger på alle dekorative bilder.

  • Overskrifter: Vi har gitt skildrande lenkenavn slik at brukaren enkelt kan forstå hensikten.

  • Lenker: Vi har gitt skildrande lenkenavn slik at brukaren enkelt kan forstå hensikten.

  • Bruk av ARIA: Siden vi har et dynamisk nettsted, har vi brukt forskjellige ARIA-roller, egenskaper og tilstander for å forbedre skjermleserens brukeropplevelse av informasjonen du trenger for å ta informerte beslutninger. Vi anbefaler at du bruker en moderne nettleser med en moderne skjermleser for å dra fordel av disse funksjonene.

  • Visuelt design: Alle sider og innhald kan forstørrast med standard nettlesarkontrollar eller programvare for forstørring av skjerm. Tekst på sider er designa for å ha tilstrekkeleg kontrast til bakgrunnen.