Hopp til innhold

Brukerkonferanse 2024

torsdag 11. april 09:00 - 15:30
Sjølyst Møtesenter, Drammensveien 165, 0277 Oslo

For alle Vigilo superhelter ute på skolene.

Sammen med deg som er daglig bruker av Vigilo ønsker vi å sette av en dag for faglig påfyll, erfaringsdeling og en arena hvor du kan gi innspill til forbedret brukeropplevelse av løsningen. Vigilo brukerkonferanse er spesielt for deg som jobber som skoleleder, merkantil, superbruker og ansatt i skolen.

Pris

1000

Pris inkluderer konferanseavgift, lunsj, kaffe og noe å bite i mellom sesjonene. Vi tar forbehold om endringer i programmet og nok påmeldte. Begrenset antall plasser. Påmeldingsfrist: 15. mars 2024

Program

Torsdag 11. april

08.00 – 08.45

Registrering og morgenkaffe

09.00 – 09.15

Åpning av konferansen v/Øystein Viland, Administrerende direktør. Musikalsk innslag av Lukas Dean Bjørkheim.

09.15 – 09.50

Målgruppe:

Alle

09.50 – 10.00
10.00 – 10.50

1A: Timeplan og skoleårsplanlegging

Målgruppe er deg med brukerrolle i Vigilo: skole- leder

1B: Effektiv saksbehandling

Målgruppe er deg med brukerrolle i Vigilo: skole- leder


Fokus vil være:

Rapportverktøy, samtykke og fraværsoversikt

Permisjoner

Elevadministrasjon

1C: Tips og triks for effektiv bruk

Målgruppe er deg med brukerrolle i Vigilo: skole- ansatt

10.50 – 11.00
11.00 – 11.50

2A: Vikarhåndtering, Arbeidstidsavtale og effekter av dette

Målgruppe er deg med brukerrolle i Vigilo: skole- leder

2B: Vitnemål, vigo, eksamen og vurdering

Målgruppe er deg med brukerrolle i Vigilo: skole- leder

2C: Skole- hjem samarbeid: praktisk bruk

Målgruppe er deg med brukerrolle i Vigilo: skole- ansatt

11.50 – 12.30
12.30-13.15
  • Hvor kommer data fra?
  • Hvem ser hva? Og hvem kan endre?
  • Hva brukes dataene til?
  • Hva med andre system?
13.15-13.30
13.30-14.15
14.15-14.30
14.30-15.00

Erfaringsdeling på tvers av skoler med gode eksempel på arbeidsflyt og rutiner.

15:00-15.15

Vigiloteamet ønsker å høre dine innspill: hvilke (mindre) forbedringer kan gjøre DIN arbeidshverdag litt lettere? Hva kan du spare tid på at blir løst mer effektivt i Vigilo? Kom med ditt forslag og vinn en premie. Ett forslag blir trukket ut av Vigilo og utviklet i 2024

15.15-15.30

Foredrags­holdere

Øystein Viland

Vigilo sitt oppvekstadministrative system har mye av sitt opphav i løsningen Øystein utviklet som rektor i Haugesund. Med direkte erfaring fra hverdagen i skoleverket, jobbet han i flere år før ansettelsen som administrerende direktør sammen med Vigilo for å optimalisere ressursbruken i skolen. Med fokus på fag og sluttbruker har han siden 2013 jobbet tett med utviklerne for å kunne tilby den beste og mest tidsbesparende løsningen til kommuner og privatskoler. Øystein Viland gikk inn i rollen som administrerende direktør i 2015.

Anita Ingebretsen

Anita er siste tilskudd til Vigilo-familien, men langt fra ny i Vigilosammenheng. Hun har jobbet som systemansvarlig i Asker kommune, og var med på innføring og implementering av Vigilo midt i en sammenslåingsprosess av tre kommuner. Hun har bred kjennskap til systemet, og har en spesiell forkjærlighet for timeplaner og SFO. Med seg i bagasjen har hun mange års erfaring fra skolen, som lærer, IKT-ressurs, avdelingslede og karriereveileder. Og med en bakgrunn fra Disney er hun også litt over gjennomsnittet glad for alt som er automagisk.

Henrik Lindberg

Henrik er Vigilos timeplanplanansvarlig, men heldigvis er ikke timeplanarbeid nytt for Henrik. Han har tidligere jobber for Vigilo som kursholder og var blant annet med i implementering da Trondheim kommune hadde oppstart i 2018. Henrik har mange års erfaring fra skoleverket, og var blant de første som tok i bruk betaløsningen av Vigilo da dette var helt nytt i Karmøy kommune. Henrik var da ansvarlig for pilotprosjektet i Karmøy kommune og alt det medførte. Henrik har variert skolebakgrunn og har både jobbet i forvaltning, IKT/administrasjon og som lærer.

Bård Øyvind Leite

Bård Øyvind Leite er opplæringsansvarlig i Vigilo og har mange års erfaring som lærer i ungdomsskolen. Det har gitt ham verdifull erfaring innen undervisning. Han har også erfart gjennom lange planleggingsdager at læreres og barnehageansattes tid er kostbar, og de har høye forventninger til at dersom de skal på et kurs, må det oppleves som relevant og like meningsfullt som å bruke tiden rettet mot barn og elever. Han er opptatt av at deltakerne skal bli møtt på det de har behov for å lære mer om, og vil at alle skal kjenne seg ivaretatt når de har vært på kurs med Vigilo.

Hvordan kommer jeg meg til Sjølyst Møtesenter?

Stoppested: Sjølyst. Gå i mindre enn ett minutt til Drammensveien 165. Inngang er på forsiden fra Circle K.

Kjør mot Skøyen og ta av med avkjøringen fra E18. Hovedinngangen er på forsiden fra Circle K.

Stoppested: Skøyen stasjon. Gå i 4 minutt til Drammensveien 165. Inngang er på forsiden fra Circle K.

Gå mot Drammensveien 165. Inngang er på forsiden fra Circle K.