Hopp til innhold

Steinerskoler storfornøyde med Vigilo

Løsningsorienterte Steinerskoler tar i bruk Vigilo som sitt administrasjonssystem. – Det forenkler vår skolehverdag, slik at vi får mer tid til elevene, skryter Gaute Granaasen hos Steinerskolen i Lillehammer

– Ved å velge Vigilo som vårt administrasjonssystem opplever vi at arbeidet med timeplan og vikarhåndtering er blitt enklere.

Uttalelsen kommer fra Mari-Ann Reitan fra Steinerskolen Kristiansand. Hun får støtte av sin kollega og IT-administrator ved skolen Tommy Tjernø:

– Programmet har et flott grensesnitt og er raskt å lære, et meget bra hjelpesystem og fremragende support. Lærerne er fornøyde, administrator er fornøyd!

Flere velger Vigilo

Vigilo har i flere år levert løsninger for skole, barnehage og SFO til kommuner i det ganske land. Den siste tiden har pågangen fra privatskoler økt. Steinerskolen Asker var tidlig ute og har vært referansekunde for flere allerede.

– Vi får lett og god tilgang til elever med kontaktinfo til foresatte, fravær og timeplan. Administrasjonen har full oversikt over alle elever på skolen og alle ansatte. Det er brukervennlig og lett å lære, forteller Miriam Marriaga.

Hovedfag og egne fag

En kjent utfordring for Steinerskolens timeplanlegging er organisering med hovedfag og egne steinerskolefag som ikke har tilhørende fagkoder. Vigilo har løsninger som ivaretar dette.

Miriam Marriaga ved Steinerskolen Asker har brukt timeplanverktøyet over tid og kjenner Vigilos løsninger godt.

– Timeplanen kan skreddersys til Steinerskolenes dagsplan med lokaltilpassede fag og fungerer svært godt, forteller hun.

Vegard Talleraas ved Steinerskolen i Lillehammer utdyper hvordan de organiserer fagkoder for elever som skal overføres til VIGO og andre offentlige registre:

– Vi samler de fagene som er steinerskolefag og som tilhører samme fagkode. For eksempel er kjemi, fysikk, biologi og geologi slått sammen til naturfag, og elevene får en samlet karakter på 10.trinn.

Også for de mer særskilte steinerskolefagene, som for eksempel Eurytmi, organiseres fagene under ett:

– Alle som går ut av 10. trinn skal ha standpunkt i Musikk, og vi slår derfor sammen fagkoden i musikk med eurytmi.

Samme løsning for alt

Felles for alle Steinerskoler som bruker Vigilo er at de tar i bruk flere og flere av Vigilos tjenester. For Steinerskolen Lillehammer har dette vært spesielt viktig i anskaffelsen av nytt system. Gaute Granaasen oppsummerer det slik:

– Jo, mer vi kan få inn i Vigilo, jo bedre er det!