Hopp til innhold

Dialog23

15. - 17. november Haugesund, Quality Hotel Maritim

Kunderåd. Nettverk. Faglig påfyll. Erfaringsdeling.
For deg som jobber med skole, SFO/AKS og barnehage.

Vi gjentar suksessen fra i fjor og ønsker å invitere kunder til Dialog23. Dialogkonferanse skal være inspirerende, interessant og nyttig for de som bruker Vigilos løsninger i det daglige. Vi ser frem til dager med faglig innhold og nettverksbygging på tvers kombinert med noe sosialt og kjekt på kvelden.  Sammen skal vi bygge Vigilo for fremtiden.

Pris

10800

Pris inkluderer konferanseavgift, overnatting på Quality Maritim hotel torsdag- fredag med frokost, lunsj og festmiddag. Tillegg for overnatting og felles middag onsdag-torsdag: 2100 kr Påmeldingsfrist: 20. oktober 2023

Program

Onsdag 15. november

16:00-18:30

Registrering

Sted: Foajeen

18:30-19:00

Anne Grønås og Sverre Sandve Tellmann spiller i gang årets konferanse. Vi får høre et lite utvalg av både gammel og ny musikk fra den musikalske duoen fra 1. klasse på musikklinja ved Skeisvang vgs.

Sted: Maritim Hall auditoriet

19:00-19:45

Du har kanskje hørt at Uu-tilsynet har gjennomført tilsyn med digitale læremidler i grunnskolen? Hva er egentlig et tilsyn, og hvordan foregår det? Bli kjent med tilsynet, og hva de legger vekt på i sine kontroller. Tilsynet presenterer funn og viser typiske feil. De vil også dele noen tips til hva din virksomhet kan gjøre i arbeidet med universell utforming og digital inkludering. Tom Debu Nesvåg er jurist og seniorrådgiver i Tilsynet for universell utforming av IKT i Digitaliseringsdirektoratet.

Sted: Maritim Hall auditoriet

19:45-20:00

Pause med mulighet for innsjekk på hotellet og registrering for deltakerbevis

Sted: Foajeen

20:00

Gallionen Restaurant er hotel Maritims storstue. Vi får nyte en deilig treretters middag laget med lokale råvarer.

Sted: Gallionen

Torsdag 16. november

09:00- 09:55

Mulighet for innsjekk på hotellet for deltakere med ankomst torsdag. Registrering for deltakerbevis til konferansen.

Sted: Foajeen

10:00-10:15

Velkommen til Dialog23! Årets konferanse er offisielt i gang!

Sted: Maritim Hall auditoriet

10:15- 10:30

Hva er nytt siden sist? Vigilo v/Øystein Viland presenterer forbedringer og nyutvikling det siste året.

Sted: Maritim Hall auditoriet

10:30 - 10:45

Pause med forfriskninger og mingling

Sted: Foajeen

10:45- 12:00

Barnehageopptak i praksis

Hvordan gjennomføres barnehageopptaket i dag? Fokus på dialog rundt erfaringsdeling, tips og triks samt gjennomgang av nytt siden sist. Sesjonen ledes av Ingvild D. Lien fra Vigilo.

Sted: Maritim Hall auditoriet

SFO/AKS: Automatisert opprykk av elever

Hvordan gjennomføre opprykk av SFO-barn? Frem til i dag har løsningen vært manuel og med rom for forbedringer. Margareth fra Vigilo inviterer til dialog rundt kommende forbedringer og funksjonalitet.

Sted: Rennesøy, 3.etg

Særskilt undervisning på timeplanen

Henrik Lindberg fra Vigilo dykker inn i beste praksis for spesialundervisning på timeplanen og ønsker dialog rundt erfaringsdeling. Torbjørn Morset Størseth deler sine erfaringer med organisering og oppfølging av spesialundervisning i Stjørdal kommune.

Sted: Finnøy, 3.etg

12:00- 12:15

Pause med forfriskninger og mingling.

Sted: Foajeen og 3.etg (popcorn og softis finnes i 3.etg)

12:15- 13:00

Robotisering av moderasjonssøknader

Trondheim kommune v/ Maria Andersen og Jomar Estenstad

I juni satte Trondheim kommune i gang en RPA- løsning for saksbehandling knyttet til moderasjon for barnehage og SFO.

De vil ta for seg hvilket forarbeid og hvilke vurderinger som er gjort i forkant av idriftsettelse, og hvilke erfaringer og resultater en har oppnådd med løsninga.

Sted: Maritim Hall auditoriet

Særskilt undervisning på timeplanen

Ny funksjonalitet for vedtak og telling av mottatt undervisning i tilretteleggingsmappen. Margareth Sjursen fra Vigilo vil gjennomgå hvordan dette fungerer i praksis. Hun har også noen sneakpeek på utbedret funksjonalitet for tilretteleggingsmodulen.

Sted: Finnøy, 3.etg

13:00- 14:00

Lunsj serveres i Gallionen restaurant. Vi får servert en velsmakende lunsjbuffet.

Sted: Gallionen

14:00- 15:15

Trondheim kommune v/ Kristian Håvard Mathisen og Jomar Estenstad

Fra starten av skoleåret 2023/2024 har Trondheim kommune tatt i bruk tilretteleggingsmodulen for sine skoler. De vil dele sine erfaringer fra arbeidet med oppstarten av dette, og erfaringer for hvordan løsningen har fungert i skolene.

De vil også ta for seg veien videre med oppstart i alle barnehager (både private og kommunale) i løpet av 2024.

Sted: Maritim Hall auditoriet

15:15 - 15:30

Pause med forfriskninger og mingling

Sted: Foajeen

15:30- 16:30

Hvor går veien videre? Og hvordan kan vi sammen prioritere for morgendagens løsning?

Sted: Maritim Hall auditoriet

19:00

Festmiddag og underholdning på Garasjebryggeriet, som holder til i hotellets nabobygg, Høvleriet.

Garasjebryggeriet startet i 2012 og er Haugesunds første og eneste bryggeri og destilleri.

Høvleriet er et av Norges best bevarte industrielle kulturminner. I Haugesund er det populært med «Fredagsplease» på Garasjebryggeriet, som arrangeres siste fredag hver måned.

Sted: Vi møtes i resepsjonen på Quality hotel. Avgang i samlet tropp til Høvleriet kl 19:00.

Fredag 17. november

07:00- 09:00

Hotell Maritim serverer sin prisbelønnede frokost som inneholder alt tenkelig og utenkelig man kan ønske seg til frokost. Hver morgen står deres omelett-kokk klar og lager alt fra posjert egg til nystekte lapper. Skulle man ønske seg en frisk og nylaget smoothie eller fruktshot så har de selvsagt det også. Lokale råvarer er i fokus og man finner alt fra sild fra Kyvik, laks fra Espevær og Skakkelaks, syltetøy fra Tveit Gaard, sirup fra Lie Gaard og økologisk honning fra Snill Bie på Bømlo.

En god start på dagen:

  • Debio bronse-merket økologisk frokost
  • Økologisk fairtrade merket kaffe, Fairtrade™ or UTZ Good Origin certified
  • Bredt utvalgt allergivennlige produkter, gluten og laktosefrie produkter
  • En rekke sunne alternativer
10:00- 10:45

Marit Fagerheim Wiik: Fraværsoppfølging i skolen

Marit fra Cymra var med oss også i fjor og inspirerte oss med Cymras reise og utvikling av deres program for fraværsoppfølging i skolen. I år får vi høre om reisen det siste året, og hvordan Cymra og Vigilo sammen bruker fraværsdata for å jobbe for økt nærvær i skolen.

Sted: Maritim Hall auditoriet

Siri Storøy, Hjernen&Hjertet: Styrk barns trivsel og utvikling med systematisk tidlig oppsporing og innsats

Siri fra Hjernen&Hjertet/Rambøll vil fortelle om hvordan man kan skape systematikk i arbeidet med barns trivsel, utvikling og læring gjennom fagverktøy til praksisfeltet. Vi vil få høre om «innsatstrappen» som støtter barnehagene i å jobbe forebyggende med tidlig innsats og oppsporing. Innsatstrappen består av flere fagverktøy slik at innsatsen både kan tilrettelegges og tilpasses barns behov, så det alltid jobbes ut fra nærmeste utviklingssone, og at arbeidet med trivsel er i tråd med rammeplanen.

Metoden bygger på den danske nasjonale modellen for tidlig oppsporing og innsats (TOPI), utviklet av den danske Sosialstyrelsen. Metoden har et forskningsprosjekt vist seg å ha signifikant effekt på hvor tidlig første innsats settes i gang ovenfor barn i en sårbar posisjon. Hjernen&Hjertet kan hente data Vigilo, slik at kommunen enkelt kan ta i bruk systemet og dra nytte av kvaliteten på eksisterende grunndata.

Sted: Caiano 1, 2.etg

10:45- 11:00

Pause med forfriskninger og mingling

11.00-12.00

Camilla Nervik er jurist og seksjonssjef i Datatilsynet. Her har hun vært ansatt siden 2008. Camilla jobber med og har fokus på personvern i offentlig sektor.

12:00- 12:15

Pause med forfriskninger og mingling

12:15- 13:00

Oppsummering og gjennomgang av innspill fra dagen før. Dialog omkring videre prioriteringer.

13:00-13:15

Kort oppsummering av hva vi tar med oss fra årets konferanse.

13:15- 14:00

Konferansen avsluttes med velsmakende lunsjbuffet, servert i Gallionen restaurant.

Foredrags­holdere

Øystein Viland

Administrerende direktør i Vigilo AS

 

Vigilo sitt oppvekstadministrative system har mye av sitt opphav i løsningen Øystein utviklet som rektor i Haugesund. Med direkte erfaring fra hverdagen i skoleverket, jobbet han i flere år før ansettelsen som administrerende direktør sammen med Vigilo for å optimalisere ressursbruken i skolen. Med fokus på fag og sluttbruker har han siden 2013 jobbet tett med utviklerne for å kunne tilby den beste og mest tidsbesparende løsningen til kommuner og privatskoler. Øystein Viland gikk inn i rollen som administrerende direktør i 2015.

Ingvild Dahl Lien

Leder produkt Barnehage og prosjektleder i Vigilo.

 

Ingvild startet i Vigilo oktober 2018 og har siden oppstart arbeidet med barnehagedelen av Vigilo, hvor hun nå er leder produkt Barnehage. Ingvild har som prosjektleder ledet implementering av Vigilo for flere kommuner. Ingvild jobber tett på kunder og utvikling for at Vigilo skal kunne tilby den beste barnehageløsningen på markedet.

Ingvild er utdannet barnehagelærer og har 17 års erfaring som styrer og pedagogisk leder.

Margareth Sjursen

Leder produkt SFO/AKS og prosjektleder i Vigilo

 

Margareth gjeninntok nylig sin stilling som leder av produkt SFO etter en periode hvor hun var tilbake i feltet i jobben som inspektør på en kombinert barne- og ungdomsskole. Hun startet i Vigilo i 2019 og har hatt ansvaret for produktet SFO, fakturering og tilrettelegging i skole og barnehage. I tillegg har hun ledet implementeringen av Vigilo-løsningen i flere kommuner, og hun har bidratt til å forme Vigilo gjennom samhandling med våre kunder.
Margareth er utdannet førskolelærer med videreutdanning innen spesialundervisning og har også fullført rektorskolen. Hun har 20 års erfaring som leder innenfor skolesektoren, med en variert bakgrunn som inkluderer roller som SFO-leder, avdelingsleder, inspektør og stedfortredende rektor.

Henrik Lindberg

Leder produkt Skole, hovedfokus timeplan

 

Henrik er Vigilos nye timeplanplanansvarlig, men heldigvis er ikke timeplanarbeid nytt for Henrik. Han har tidligere jobber for Vigilo som kursholder og var blant annet med i implementering da Trondheim kommune hadde oppstart i 2018. Henrik har mange års erfaring fra skoleverket, og var blant de første som tok i bruk betaløsningen av Vigilo da dette var helt nytt i Karmøy kommune. Henrik var da ansvarlig for pilotprosjektet i Karmøy kommune og alt det medførte. Henrik har variert skolebakgrunn og har både jobbet i forvaltning, IKT/administrasjon og som lærer.

Marit Fagerheim Wiik, Cymra

Marit er daglig leder i Cymra. I tillegg jobber hun som kontaktlærer med fagene norsk og spansk på Jordal ungdomsskole i Oslo. Marit tror på at ungdom som opplever kjærlighet og utvikler tro på seg selv vil bidra til en god framtid for jorda vår. Marit er ansvarlig for kompetansedelen av Cymra.

Camilla Nervik, Datatilsynet

Camilla Nervik er jurist og seksjonssjef i seksjon for offentlige tjeneste i Datatilsynet. Datatilsynet er både tilsyn og ombud. Deres oppgave er å føre kontroll med personvernregelverket og medvirke til at enkeltpersoner ikke blir krenket gjennom bruk av opplysninger som kan knyttes til dem.

Tom Debu Nesvåg, Tilsynet for universiell utforming av IKT

Tom D. Nesvåg er jurist i Tilsynet for universell utforming av IKT i Digitaliseringsdirektoratet. Han har ansvaret for tilsyn og kontroll, veileder virksomhetene i juridiske spørsmål, og holder en rekke foredrag.

Siri Storøy, Hjernen&Hjertet

Siri er ansvarlig for Hjernen&Hjertet i Norge, et system til å arbeide med observasjon og dokumentasjon av barns trivsel, utvikling og læring samt kvalitetsutvikling i barnehager. Hjernen&Hjertet er et svært utbredt i Danmark. Danske barnehagelærere og forvaltningsansvarlige har opplevd at Hjernen&Hjertet bidrar med systematikk, samtidig som barnehagelærerne får rammeverk til å utøve faglighet og eget skjønn. Siri har tro på at kunnskap og datadrevet utvikling, vil kunne styrke oppfølgingen av enkelt barn, samt være viktig for kvalitetsutvikling i et større perspektiv.  Hun er utdannet med mastergrad Helse- organisasjons, og kommunikasjonspsykologi, og har i yrkeslivet jobbet med å hjelpe organisasjoner å dra nytte av tall og innsikter i utviklingsarbeider.

Kitchen Shindig

Oppskrifta er grei: enkle songar og gode melodiar. Kitchen Shindig, som direkte oversatt tyder kjøkenfest, er fire musikarar med utgangspunkt i fleire sjangrar. Dei er ei relativt ny gruppe i folkemusikkfloraen, men medlemmene er godt kjende i miljøet frå før.

I sentrum av musikken deira står vokal og vokalharmoniar, fint pakka inn i melodiøse instrumentaldelar, alt med folkemusikken som grunnstein. Uttrykket er inspirert av folkemusikk frå Amerika, både nord og sør.

Kitchen Shindig lovar god stemning for, som alle veit, den beste festen endar på kjøkenet!

 

Silje Risdal Liahagen – vokal og gitar

Ingeleiv Berstad – vokal, gitar, fele

Michael Barrett Donovan – vokal, fele, bass

Olav Christer Rossebø – vokal, fele, banjo, mandolin

Hvordan kommer jeg meg til Haugesund?

Avreise onsdag:

Fra Oslo lufthavn Gardemoen:
Vi foreslår flyavgang SK 312 kl. 13:55 (SAS),  SK 316 kl. 16:50 (SAS) eller kl. 16:30 (Norwegian).

Fra Bergen lufthavn, Flesland:
Vi foreslår flyavgang kl. 15:15 (Widerøe) 

For våre reisende fra Trondheim lufthavn, Værnes anbefales mellomlanding i Bergen eller Oslo.

Avreise torsdag:

Fra Oslo lufthavn Gardemoen:
Vi foreslår flyavgang kl. 08:15 (SAS), eller kl. 08:30 (Norwegian).

Fra Bergen lufthavn, Flesland:
Vi foreslår flyavgang kl. 08:15 (Widerøe).

For våre reisende fra Trondheim lufthavn, Værnes anbefales mellomlanding i Bergen eller Oslo.

Hjemreise fredag:

Fra Haugesund lufthavn, Helganes:
Vi foreslår flyavgang SK 315 kl. 15:20 (SAS) eller kl. 17:55 (Norwegian) til Oslo luftahavn, Gardemoen.

Vi foreslår flyavgang kl. 16:05 (Widerøe) til Bergen lufthavn, Flesland.

For våre reisende fra Trondheim lufthavn, Værnes anbefales mellomlanding i Bergen eller Oslo.

Kystbussen har flere daglige avganger fra både Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo. Se Nor-way bussekspress sin reiseplanlegger for mer informasjon. 

Det er enkelt å komme seg med bil til Haugesund. Følg du E39 fra Bergen og Stavanger, og E134 fra Oslo.

Faglig påfyll

Bli oppdatert på sikkerhet, integrasjoner, nyutvikling og fremtidsvisjoner.

Kunderåd

Vigilo ønsker alltid å være aktuell og tjene brukernes ønsker og behov best mulig. Dialogkonferansen gir rom for fysisk møte i Fagråd og Kunderåd for å dele av sine erfaringer, komme med innspill om ny/videreutvikling av løsningen, samt gi tilbakemelding vedrørende kritikalitet.

Nettverk

Bli (bedre) kjent med andre fagressurser innenfor relevante fagområder.

Erfaringsdeling

Dialogkonferansen gir rom for erfaringsdeling med andre organisasjoner og leverandører.

Vigilo dialogkonferanse skal være inspirerende, interessant og nyttig for både Vigilo og de som bruker Vigilos løsninger i det daglige. Sammen skal vi bygge Vigilo for fremtiden.

Øystein Viland, CEO